Kermassa haudutettu vesilintu
Kermassa haudutettu vesilintu on ruokaklassikko. Koska aineksia tarvitaan vain muutamia, saat ruokalajin pyöräytettyä kasaan helposti vaikka kalastusmajalla.
Neljä annosta
4 vesilinnun rintaa
8 savukylkisiivua
1 dl hienonnettua keltasipulia
3 dl kermaa
suolaa ja pippuria
Hienonna sipuli. Paloittele kylkisiivut ja linnun liha. Ruskista kylkisiivupalat paistinpannulla. Nosta sekaan linnunlihapalat ja ruskista. Lisää lopuksi sipuli ruskistumaan.
Kaada joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lihanpalat sitten mieluusti odottamaan, sillä linnunliha sitkistyy helposti, jos sitä kypsennetään liian kauan.
Anna kastikkeen porista, kunnes se on koostumukseltaan sakeaa.
Siirrä linnunliha takaisin kastikkeen joukkoon ennen tarjoilua. Tarjoile ruokalaji keitettyjen perunoiden ja suolakurkun kanssa.