Tämä resepti on hieman aikaa­vievä, mutta kerralla pystyy tekemään enemmänkin ja resepti sopii hyvin aivan mille tahansa lihalle. Yleensä on hyvä käyttää sellaisia ruhonosia, jotka vaativat pidempää kypsentämistä, kuten jotkut paistit, rinta ja jalkojen lihat. Kokeile maustaa voisula esimerkiksi valkosipulilla ja timjamilla niin saat makuvariaatioita kun testailet reseptejä!
Ruoka

Majavareseptejä

kuvat Elina Himanen

Julkaistu14.5.2020

Metsästäjä-lehden eräkokkina häärii Top Chef -voittaja, ”mister naughtybrgr” Akseli Herlevi. Innokkaana metsästäjänä hän loihtii reseptit suussa sulaviin riistaherkkuihin.

Seuraa Akseli Herleviä Instagramissa @akseliherlevi


 

Prässättyä majavaa

600 g majavan lihaa

1 porkkana, kuorittuna

1 sipuli, kuorittuna

100 g juuriselleriä, kuorittuna

4 valkosipulinkynttä, kuorittuna

¼ puntti tuoretta timjamia

100 g voita, sulatettuna

50 g voita paistamiseen

1 dl vehnäjauhoja

suolaa ja pippuria

 

Laita majavan liha uunin kestävään kattilaan tai pataan yhdessä karkeasti pilkottujen juuresten, valkosipulin ja timjamin kera. Lisää kattilaan niin paljon vettä, että raaka-aineet peittyvät ja mausta vesi lopuksi suolalla. Laita liedelle ja kuumenna kunnes neste on kuumentunut. Laita kansi päälle ja siirrä 120 asteiseen uuniin. Anna kypsyä uunissa 5-6 tuntia tai kunnes liha on niin kypsää, että se hajoaa käsiin.

Ota kattila tai pata pois uunista ja nosta reikäkauhalla liha kattilasta leikkuulaudalle. Revi liha pieniksi säikeiksi haarukalla, tai sormin jos ne kestävät kuumaa. Siirrä revitty liha sekoituskulhoon ja kaada joukkoon voisula. Sekoita ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Laita lihaseos leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun vuokaan, vaikkapa leipävuokaan tai vastaavaan. Purista seos kunnolla vuokaan ja aseta sen päälle jokin paino. Näin seos pysyy tiiviinä jäähtyessään. Nosta vuoka jääkaappiin yöksi.

Seuraavana päivänä ota liha jääkaapista ja kumoa lihatiili leikkuulaudalle. Poista leivinpaperi tai kelmu. Leikkaa lihasta säännöllisen kokoisia viipaleita ja jauhota vehnäjauhoissa. Paista jauhotetut viipaleet lopuksi kuumalla pannulla voissa rapeiksi ja tarjoile vaikkapa juuressoseen ja paistettujen sienten ja kaalinlehtien kera.

Tämä simppeli resepti toimii vaikka leirinuotiolla tai kämpällä jos voit valmistella ruoan hyvin etukäteen. Milloin viimeksi olet maistanut Carbonaraa palvatusta majavasta? Kasvikset syödään sitten kotona.

Majava Carbonara

400 g palvattua majavaa

300 g garganelli- tai pennepastaa

1 keltasipuli, kuorittuna ja hienonnettuna

4 valkosipulinkynttä, viipaloituna

2 rkl punaviinietikkaa

4 dl kuohukermaa

50 g parmesaanijuustoa, raastettuna

suolaa ja mustapippuria

 

Leikkaa palvattu majava pieniksi kuutioiksi ja ruskista pannulla keskilämmöllä kunnes palaset ovat kunnolla ruskistuneet. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon kuohukerma ja kiehuta miedolla lämmöllä kunnes seos on hieman sakeutunut. Mausta etikalla, suolalla ja reilulla rouhitulla mustapippurilla.

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta.

Sekoita valutettu pasta ja kastike keskenään ja anna maustua pari minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoiltaessa rouhi päälle lisää mustapippuria ja raastettua parmesaania niin sanotusti reilulla kädellä.

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit

Mitä mieltä olet Metsästäjä-lehden verkkoversiosta?



Vuoden 2022 viimeinen Metsästäjä julkaistiin poikkeuksellisesti vain verkkolehtenä ja keräämme kokeilusta palautetta.

Osallistu kyselyyn tästä 31.12.2022 mennessä ja voita riistakamera!