Kermassa haudutettua purjoa
Julkaistu9.11.2023Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.
Kermassa haudutetun purjon pehmeys sopii hyvin yhteen riistan kanssa. Purjosipuli sopii myös mainiosti esimerkiksi kalan lisukkeeksi.
2 purjosipulia
3 dl kermaa
1⁄2 dl hienonnettua persiljaa
Suolaa ja pippuria
Voita paistamiseen
Leikkaa purjosipuli noin 10 senttimetrin pituisiksi tangoiksi. Aloita purjon kannasta ja leikkaa niin monta palaa kuin saat ennen kuin purjo alkaa haarautua. Keitä purjosipulipaloja kevyesti suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen anna niiden jäähtyä vedessä.
Nosta jäähtyneet purjosipulit pois vedestä ja paista niitä paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes koostumus on sakea.
Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja.