Ruoka

Kermassa haudutettua purjoa

Teksti Michael Björklund Kuva Linus Lindholm

Julkaistu9.11.2023

Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.


 

Kermassa haudutetun purjon pehmeys sopii hyvin yhteen riistan kanssa. Purjosipuli sopii myös mainiosti esimerkiksi kalan lisukkeeksi.

 

2 purjosipulia

3 dl kermaa

1⁄2 dl hienonnettua persiljaa

Suolaa ja pippuria

Voita paistamiseen

 

Leikkaa purjosipuli noin 10 senttimetrin pituisiksi tangoiksi. Aloita purjon kannasta ja leikkaa niin monta palaa kuin saat ennen kuin purjo alkaa haarautua. Keitä purjosipulipaloja kevyesti suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen anna niiden jäähtyä vedessä.

Nosta jäähtyneet purjosipulit pois vedestä ja paista niitä paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes koostumus on sakea.

Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon hienonnettu persilja.

Lisää samasta aiheesta

Ruoka

Jänispata

8.3.2024
Riistaruoan menetelmät

Palvaamalla herkkua

8.3.2024