Nuorten toimitus

Drone eränkäynnin kuvaamisessa

TekstiJohan Salminenkuva Johan Salminen

Lintuperspektiivi antaa aivan uuden ilmeen tutullekin luontomaisemalle. Kuvauskopteri eli drone on helppo ottaa mukaan metsäreissulle, koska se vie kokoon taitettuna yhtä vähän tilaa kuin järjestelmäkamera. Parhaat kuvat ja videot saa, kun kuvaa samaa kohdetta erilaisista kuvakulmista ja korkeuksista. Dronen lennättämisessä on huomioitava sää, sillä tuulisena päivänä vakaus kärsii ja ohjaaminen vaikeutuu. Sateella dronea ei kannata käyttää lainkaan.

Kuten aina luonnossa liikkuessa pitää myös dronea lennättäessä ottaa huomioon alueella liikkuvat eläimet. Riistaa voi olla mielenkiintoista seurata yläilmoista, mutta niihin on muistettava pitää tarpeeksi pitkä välimatka. Metsästyksessä kuvauskoptereita ei saa käyttää apuna, mutta ne mahdollistavat kauniisiin luontomaisemiin tutustumisen uudella tavalla. Luonnon tarjoamista elämyksistä ja kauniista maisemista tulee toki nauttia myös omin silmin.

Esittely

Olen Johan Salminen, 17-vuotias metsästystä harrastava nuorimies Lahdesta. Metsästyksessä on parasta luonnossa oleminen. Mielenkiintoisin metsästysmuoto on mäyräkoiralla metsäkauriiden ajattaminen, koska silloin on koko ajan tilanne päällä.

Lisää samasta aiheesta

Talviriekot

Erämaan valkoiset

18.3.2020
Hirven metsästysmuodot, Osa 3

Hirvi hiihtämällä

18.3.2020
Vieraspedoille kyytiä

Supikoiran luolapyynti

18.3.2020
Koiran kanssa

Osaatko antaa ensiapua koirallesi?

18.3.2020