Ungdomsredaktionen

Naturfotografering med drönare

textJohan Salminenkuva Johan Salminen
Publicerad18.3.2020

Fågelperspektivet ger också kända naturlandskap alldeles nya dimensioner. Det är enkelt att ta med en drönare med kamera på jakten eftersom den hopfälld tar lika lite plats som en systemkamera. De bästa bilderna och filmerna får man när man fotar samma ställe från olika vinklar och höjder. När man flyger med drönare måste man ta hänsyn till vädret eftersom stabiliteten blir lidande när det blåser och styrningen blir svårare. Vid regn är det ingen idé alls att flyga.

Som alltid när man rör sig i naturen ska man också med drönare ta hänsyn till djuren som rör sig i området. Det kan vara intressant att följa med viltet uppifrån luften, men man måste komma ihåg att hålla ett tillräckligt stort avstånd. Det är förbju-det att använda en drönare med kamera som hjälpmedel på jakt, men drönaren ger tillgång till vackra naturlandskap på ett nytt sätt. Glöm inte att njuta av naturens upplevelser och vackra landskap också med egna ögon!

Om skribenten

Jag heter Johan Salminen och är en 17-årig ung man från Lahtis som jagar. Det bästa med jakten är att vara ute i naturen. Den intressantaste jaktformen är drevjakt på rådjur med tax för då är det spännande hela tiden.