20 000 euron Panda-palkinto luovutettiin 9.6.2022. Kuvassa vasemmalta Jarkko Nurmi (Suomen riistakeskus), Heidi Andersson (WWF), Sami Vasenius sekä Tommy Arfman (Saaristoluonnon hoito- ja suojeluyhdistys) ja Jari Luukkonen (WWF).

Vieraspetojen torjuntatyö sai suuren tunnustuksen

Julkaistu27.6.2022

50 vuotta täyttävä ympäristöjärjestö WWF Suomi jakoi juhlavuotensa kunniaksi kaksi Panda-palkintoa. Panda-palkinnon avulla WWF haluaa tukea ja kannustaa hankkeita, jotka toimivat konkreettisesti luonnon- ja ympäristönsuojelun puolesta.

Vuoden 2022 pääpalkinto annettiin Saaristoluonnon hoito- ja suojeluyhdistykselle, joka on päätoimija Suomen riistakeskuksen Sotka-hankkeessa.

– Palkintorahat käytämme kalustohankintoihin, kuten uuteen työveneeseen. Toimialueemme ulottuu Loviisasta Ahvenanmaalle ja keväinen hoitoaika on lyhyt. Venekalusto, jossa on mahdollista myös yöpyä, lisää kustannustehokkuutta sekä toimintamme ympäristöystävällisyyttä, kommentoi Saaristoluonnon hoito- ja suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Tommy Arfman.

– Kiitän WWF:ää ennakkoluulottomuudesta, jossa palkintoa harkittaessa käytännön tulokset ovat ratkaisseet, kiittelee Suomen riistakeskuksen riistatalouspäällikkö Jarkko Nurmi.