Älglever
Publicerad11.1.2024Under 2024 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.
Min uppmaning till alla älgjägare: Ta tillvara varje leverbit ni lyckas få tag på! Älglever är en klockren råvara.
Fyra portioner
4 skivor älglever à 160 gram
mjölk
vetemjöl
8 hela små inkokta rödbetor
1 dl hackad gul lök
1 dl kapris
2 st saltgurkor
12 skivor rökt sidfläsk
smör
ruccola till garnering
Putsa bort hinnan från levern. Skär levern i skivor och lägg skivorna i en form.
Häll över mjölk, så att levern täcks och låt den stå i kylskåpet över natten. Följande dag torkar du av leverskivorna.
Panera levern genom att vända skivorna i vetemjöl. Stek levern i en stekpanna med smör tills de är medium. Smaksätt med salt och peppar.
Baka baconskivorna på en ugnsplåt i 170 grader i 10 minuter.
Hacka löken. Lägg en klick smör i en kastrull och värm rödbetor, lök och kapris.
Servera levern med rödbeta, bacon, kapris och saltgurksskivor. Garnera med ruccola.