Maten

Älglever

Text Michael Björklund  Bild Linus Lindholm

Publicerad11.1.2024

Under 2024 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.


 

Min uppmaning till alla älgjägare: Ta tillvara varje leverbit ni lyckas få tag på! Älglever är en klockren råvara.

 

Fyra portioner

4 skivor älglever à 160 gram

mjölk

vetemjöl

8 hela små inkokta rödbetor

1 dl hackad gul lök

1 dl kapris

2 st saltgurkor

12 skivor rökt sidfläsk

smör

ruccola till garnering

 

Putsa bort hinnan från levern. Skär levern i skivor och lägg skivorna i en form.

Häll över mjölk, så att levern täcks och låt den stå i kylskåpet över natten. Följande dag torkar du av leverskivorna.

Panera levern genom att vända skivorna i vetemjöl. Stek levern i en stekpanna med smör tills de är medium. Smaksätt med salt och peppar.

Baka baconskivorna på en ugnsplåt i 170 grader i 10 minuter.

Hacka löken. Lägg en klick smör i en kastrull och värm rödbetor, lök och kapris.

Servera levern med rödbeta, bacon, kapris och saltgurksskivor. Garnera med ruccola.

Mera om samma ämne

Maten

Jultjäder

8.11.2024
Maten

Vildsvinsstek

8.11.2024
Ruoka

Gravad säl

8.11.2024