Från repetitionskurser till utbildningsportal

Finlands viltcentral öppnade sin Utbildningsportal 2016. Det första som publicerades var repetitionskurserna för de offentliga förvaltningsuppgifterna. Sedan dess har webbplatsen byggts ut med nätkurser och videor på olika teman.

textMarko Mikkola
Publicerad15.5.2018

I början av fjolåret publicerades allt material om jägarexamen och försäljningen av jägarhandbokens webbkurs inleddes.

I augusti 2017 publicerade vi kategorin Lagar och förordningar. Där hittar användarna gällande lagstiftning som berör jakten och information om nya författningsändringar.

Men efter hand som materialet byggs ut ökar också behovet av att uppgradera webbplatsen.

 

Utbildningsportalen förnyas

Under vårens lopp förnyar Finlands viltcentral sin utbildningsportal. Webbplatsens användarvänlighet och utseende ska vidareutvecklas. Webbmaterialet kommer att ordnas så, att användarna enkelt hittar det som intresserar. Dessutom kommer sökbarheten att förbättras med en sökfunktion.

Den förnyade webbplatsen kommer att bjuda användarna på ett digert material om vilt och ansvarsfull jakt – för alla som är intresserade av viltet och naturen! Här finns matnyttig information bland annat för dig som gärna skulle börja jaga, för jaktledare och för personer inom viltförvaltningens offentliga förvaltning. Dessutom kommer vi att publicera material som är avsett för lärare och personer som sysslar med ungdomsarbete i jaktvårdsföreningarna.

Webbplatsen ger både nya och erfarna jägare en mängd nyttig information. Nätkurserna och videorna moderniserar studierna och inspirerar även unga jägare att förkovra sitt kunnande och vetande.

Utöver det webbaserade utbildningsmaterialet kommer sidorna också att inkludera information om kurser.

De tidigare webbadresserna kommer att finnas kvar, det vill säga att du fortsättningsvis hittar ubildningsportalen på adresserna https://koulutus.riista.fi/ och www.metsastajakoulutus.fi och www.riistainfo.fi.

Den förnyade utbildningsportalen öppnar senast i början av juni.

Marko Mikkola, specialplanerare, Finlands viltcentral