Pilotprojektet för utbildning av nya jägare börjar i år

Publicerad18.3.2020

Allt fler nya jägare saknar konkreta och praktiska möjligheter att skaffa sig de grundläggande kunskaperna och färdigheter för jakt. Vi tänker svara på den växande efterfrågan med en utbildningshelhet för nya jägare.

Finlands Jägarförbund och Finlands viltcentral har tillsammans planerat helheten och syftet är att deltagarna ska få känna på jakten ”på riktigt”. Ett antal jaktvårdsföreningar, jägarförbundsdistrikt och jaktföreningar organiserar pilotutbildningen tillsammans.

Utbildningarna ordnas under ett år och varje del tar högst en dag. Innehållet varierar på olika håll i landet, men inkluderar åtminstone delarna ABC för jaktskytte, verksamheten i en jaktförening och en jaktdag. Dessutom kan skjutprovet ingå i utbildningen och hur det går till på ett öppet skjutprov, jakthundar, viltvård och en andra jaktdag.

Vill du delta i pilotutbildningen för nya jägare?

Har du fyllt 18 och har nyligen skrivit jägarexamen men saknar jaktmöjligheter?

Kan du delta i kursdagar i Nyland, Tammerforstrakten eller kring S:t Michel?

Är du villig att förbinda dig till att under utbildningsåret delta i 3-5 kursdagar som ordnas för samma grupp?

Om du svarade ja på samtliga punkter ska du följa med anmälningssidan på https://metsastajaliitto.fi/ilmoittautuminen-koulutukseen.

På grund av läget med coronaviruset har vi beslutat att flytta fram starten på pilotkurserna till senare i år.

Finlands viltcentral och Finlands jägarförbund betalar för arrangerandet av pilotutbildningen och deltagandet (utom för en eventuell skjutprovsavgift). Med hjälp av kommentarerna som vi samlar in från deltagarna och arrangörerna kommer vi att vidareutveckla helheten på lämpligt sätt för att kunna arrangera utbildningen i störrre omfattning.

Mera om samma ämne

Ungdomsredaktionen

Vägen till vapenägare

5.9.2023
Ungdomsredaktionen

En lyckoamulett för jakten

5.9.2023
Ungdomsredaktionen

Varför jaga?

13.1.2023