Kom ihåg OFU-repetitionsutbildningen

Publicerad6.5.2021

För flera tusen examinatorer för skjutprov och jägarexamen, jakt­övervakare och jf-föreningsrepresentanter vid terrängbesiktningar av viltskador upphör den femåriga utnämningen. Kontrollera hur det förhåller sig för dig under ”Egna uppgifter” i nättjänsten Oma riista.

För att kunna fortsätta med uppdraget krävs det en ny utnämning, vilket i sin tur kräver att du går en repetitionsutbildning före den sista juli. Repetitionskursen sköter du i första hand själv på webbplatsen viltinfo.fi. Logga in med ditt Oma Riista-lösenord för att komma till den officiella repetitionsutbildningen i vyn för kurser. Repetitionsutbildningen är öppen enbart för personer vilkas uppdrag går ut den sista juli.

Med anledning av corona-läget ordnas utbildningarna för jaktvårdsföreningarnas nya ofu-funktionärer på nätet som ett webbinarium. Datumen för utbildningarna läggs ut i händelsekalendern på riista.fi. Den som så önskar kan också gå repetitionsutbildeningen på ett webbinarium.

Jaktvårdsföreningens styrelse föreslår personen som har gått utbildningen till uppdraget och Finlands viltcentral fattar utnämningsbeslutet.

För en jaktvårdsförenings företrädare vid terrängbesiktningar av viltskador finns inget lagstadgat utbildningskrav, men  även för det här uppdraget ska jvf föreslå personerna som utnämns i stället för dem som avgår.

Ytterligare information om utbildningarna finner du på riista.fi/sv/jakt/sok-evenemang/ eller kontakta viltplaneraren i din region.

Repetitionskursen sköter du i första hand själv på webbplatsen viltinfo.fi