Ruoka

Riistatartarpihvi

Teksti Michael Björklund  Kuva Linus Lindholm

Julkaistu11.1.2024

Vuonna 2024 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.


 

Maailman herkullisin tartarpihvi syntyy maukkaasta riistasta. Tarjoilen tartarpihvin tällä kertaa munankeltuaisen, hienonnetun sipulin, kapriksen ja sinappinokareen kera. Muita klassisia lisukkeita ovat raastettu piparjuuri ja säilötyt punajuuret.

 

Neljä annosta

400 g lihaa (mieluusti riistapaistia)

mustapippuria ja suolaa

4 munankeltuaista

1 keltasipuli

4 rkl kapriksia

4 rkl sinappia

 

Puhdista liha huolellisesti ja irrota kaikki jänteet. Jauha liha lihamyllyssä kolmesti, jotta jauhelihasta tulee mahdollisimman hienojakoista. Liha on jauhettava samana päivänä, jolloin tartarpihvit syödään.

Mausta liha suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Jaa liha neljäksi annokseksi ja laita kunkin annoksen päälle munankeltuainen. Tarjoa tartarpihvien kanssa hienonnettua sipulia, kapriksia ja sinappia.

Lisää samasta aiheesta

Ruoka

Jänispata

8.3.2024
Riistaruoan menetelmät

Palvaamalla herkkua

8.3.2024
Riistaruoan menetelmät

Herkkuja kylmäsavustamalla

11.1.2024