Ruoka

Jäniksenreisiballotiini ja kantarellikastike

Teksti Michael Björklund  kuva Linus Lindholm

Julkaistu8.3.2024

Vuonna 2024 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.


 

Ballotiini on täytetty liharulla. Se kääritään lihasta, josta on poistettu luut. Jäniksenlihan hieno rakenne ja selkeä riistanmaku sopivat hyvin ballotiiniin. Tämä on täydellinen ruoka vieraille tarjottavaksi, sillä sen voi valmistella etukäteen.

 

2 jäniksenreittä

1 yksikyntinen solo-valkosipuli

1 keltasipuli

100 g kantarelleja

100 g jäniksenlihaa

150 g porsaan jauhelihaa

100 g silavaa

suolaa ja pippuria

 

Puhdista jäniksenreidet ja levitä ne niin, että saat rullattua niiden sisään täytteen. Voit käyttää täytteeseen luista irtoavan lihan.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kantarellit kullanruskeiksi. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pehmeiksi, mutta älä anna niiden ruskistua.

Jauha lihamyllyssä sienet, sipulit, jäniksenliha, porsaanliha ja silava. Syötä massa myllyn läpi kaksi kertaa. Sekoita, mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa täyte jäniksenreisille. Kääri liha rullalle tiukasti ja kietaise se kaksinkertaisen alumiinifolion sisään niin, että paketit muistuttavat käärekaramelleja. Paista 160 asteessa 1 1⁄2 tuntia. Ota lihapaketit uunista, vedä foliorullat auki ja anna jäähtyä.

Leikkaa rullat kiekoiksi. Kiekot voi paistaa tai lämmittää uunissa ennen tarjoilua. Tarjoa jäniksenreisiballotiinit kermaisen kastikkeen kanssa.

 


 

Kantarellikastike

 

200 g kantarelleja

1 keltasipuli

voita paistamiseen

n. 1 rkl vehnäjauhoja

3 dl kermaa

1 dl maitoa

suolaa

valkopippuria

 

Puhdista ja hienonna kantarellit. Ruskista ne paistinpannulla voinokareessa. Kuori ja hienonna sipuli. Kun kantarellit ovat kullanruskeita, lisää sipulit. Paista kunnes sipulit ovat pehmeitä.

Sirottele päälle vehnäjauhot ja sekoita uudelleen. Kaada mukaan kerma ja lopuksi maito. Anna kastikkeen kiehua, kunnes koostumus on notkea. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

Lisää samasta aiheesta

Ruoka

Jänispata

8.3.2024
Riistaruoan menetelmät

Palvaamalla herkkua

8.3.2024
Ruoka

Riistatartarpihvi

11.1.2024