Jäniksenreisiballotiini ja kantarellikastike
Julkaistu8.3.2024Vuonna 2024 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.
Ballotiini on täytetty liharulla. Se kääritään lihasta, josta on poistettu luut. Jäniksenlihan hieno rakenne ja selkeä riistanmaku sopivat hyvin ballotiiniin. Tämä on täydellinen ruoka vieraille tarjottavaksi, sillä sen voi valmistella etukäteen.
2 jäniksenreittä
1 yksikyntinen solo-valkosipuli
1 keltasipuli
100 g kantarelleja
100 g jäniksenlihaa
150 g porsaan jauhelihaa
100 g silavaa
suolaa ja pippuria
Puhdista jäniksenreidet ja levitä ne niin, että saat rullattua niiden sisään täytteen. Voit käyttää täytteeseen luista irtoavan lihan.
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kantarellit kullanruskeiksi. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pehmeiksi, mutta älä anna niiden ruskistua.
Jauha lihamyllyssä sienet, sipulit, jäniksenliha, porsaanliha ja silava. Syötä massa myllyn läpi kaksi kertaa. Sekoita, mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa täyte jäniksenreisille. Kääri liha rullalle tiukasti ja kietaise se kaksinkertaisen alumiinifolion sisään niin, että paketit muistuttavat käärekaramelleja. Paista 160 asteessa 1 1⁄2 tuntia. Ota lihapaketit uunista, vedä foliorullat auki ja anna jäähtyä.
Leikkaa rullat kiekoiksi. Kiekot voi paistaa tai lämmittää uunissa ennen tarjoilua. Tarjoa jäniksenreisiballotiinit kermaisen kastikkeen kanssa.
Kantarellikastike
200 g kantarelleja
1 keltasipuli
voita paistamiseen
n. 1 rkl vehnäjauhoja
3 dl kermaa
1 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
Puhdista ja hienonna kantarellit. Ruskista ne paistinpannulla voinokareessa. Kuori ja hienonna sipuli. Kun kantarellit ovat kullanruskeita, lisää sipulit. Paista kunnes sipulit ovat pehmeitä.
Sirottele päälle vehnäjauhot ja sekoita uudelleen. Kaada mukaan kerma ja lopuksi maito. Anna kastikkeen kiehua, kunnes koostumus on notkea. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.