Suomen riistakeskuksen pisteellä teemana oli Rakkaudesta riistaan. Keskustelua käytiin siitä, miten metsästäjät tekevät hyvää ja etenkin kuinka tärkeää on pienpetopyynti.

Tunnelmia Riihimäen ERÄmessuilta 2022

Riihimäen ERÄmessut päästiin vihdoin järjestämään neljän vuoden tauon jälkeen 9.–12. kesäkuuta. Messujen teemana oli tänä vuonna vastuullisuus. Tunnelma oli korkealla jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Näitä messuja oli odotettu!

Teksti ja kuvat Hanna Metsälä

Julkaistu29.6.2022

Katso videolta tunnelmia Riihimäen ERÄmessuilta. Video: Tero Salmela

Erähallista löytyi vaikuttava trofeenäyttely, jossa oli esillä upeat metsän kruunupään sarvet. Etenkin suuri ilveksentalja keräsi ihailevia katseita.

Haulikko- ja kiväärikoulun pisteellä käytiin tärkeitä keskusteluja oikeanlaisen aseen valinnasta sekä ammunnan harjoittelusta. Myös Mikko “Peltsi” Peltolakin saapui keskustelemaan omasta metsästysharrastuksestaan.

Ohjelma-areenalla nähtiin jälleen erilaisia näytöksiä. Yksi niistä oli noutajanäytös, jossa esitettiin noutajien työskentelyä erilaisissa metsästystilanteissa. Mukana oli viisi labradorinnoutajaa, jotka seurasivat ja odottivat tarkasti ohjaajiensa käskyjä. Vauhtia ei todellakaan puuttunut!

Suomen Metsästäjäliiton pisteeltä löytyi nokipannukahvien lisäksi monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille. Joka messupäivälle oli oma teemansa, kuten sorsanpesän valmistuksesta, ensiaputaidoista, käynnissä olevista hankkeista ja siitä, miten aloittaa metsästysharrastus.

Jos asekaluston tai vaikka koiratutkan päivitys oli mielessä syksylle, pääsi kovimpiin uutuuksiin tutustumaan esimerkiksi Sako Areenalla.

Lisää samasta aiheesta