Finlands viltcentral körde med temat Av kärlek till viltet. Här diskuterades det vad jägarna kan göra för viltet och vikten av att vi jagar de små rovdjuren.

Jakt- och fiskemässan i Riihimäki
Stämningar i folkvimlet

Efter en fyra år lång paus kunde Jakt- och fiskemässan i Rihimäki äntligen arrangeras igen, den 9 till 12 juni. Årets tema var ansvar. Stämningen stod på topp redan från den första dagen. Årets mässa var sannerligen efterlängtad!

Text och bilder Hanna Metsälä

Publicerad29.6.2022

Video: Tero Salmela

I jakt- och fiskehallen fanns en imponerande samling troféer med bland annat krönta huvuden från våra skogar. En enorm lodjurfäll drog till sig särskilt beundrande blickar.

I montern för hagel- och studsarskolan pågick livliga meningsutbyten om det rätta valet av gevär och övningsskytte. Även Mikko “Peltsi” Peltola dök upp för att samtala om sitt jaktintresse.

På programarenan avlöste demonstrationerna varandra på löpande band. En av dem var en retrieverdemo där man presenterade de här hundarnas arbete i olika jaktliga situationer. Fem helskärpta labradorer medverkade; de följde och inväntade uppmärksamt sina förares kommandon. Ingen brist på fart här, inte!

Finlands jägarförbunds monter bjöd på ett allsidigt program för alla åldrar. Varje mässdag hade sitt eget tema; hur man gör ett andbo, första hjälpen, pågående projekt och hur man kommer igång med jagandet.

 

Den som funderade på att uppdatera vapengarderoben eller hundpejlen till hösten kunde nosa på de hetaste nyheterna bla vid Sako Areenas monter.