Muista JHT-kertauskoulutus 

Julkaistu20.6.2023

Joidenkin ampumakokeen ja metsästäjätutkinnon vastaanottajien, metsästyksenvalvojien sekä riistanhoitoyhdistyksen edustajien riistavahinkojen maastokatselmuksessa viisivuotinen nimitys päättyy. Tarkasta asia kohdaltasi Oma riista -verkkopalvelun ”Omat tiedot” -kohdasta. 

Tehtävässä jatkaminen edellyttää uutta nimitystä, jonka vaatimuksena on kertauskoulutuksen käyminen heinäkuun loppuun mennessä. 

Kertauskurssi hoidetaan ensisijaisesti omatoimisesti riistainfo.fi-sivustolla. Sivustolle tulee kirjautua Oma riista -tunnuksilla, jotta virallinen kertauskoulutus avautuu kurssit-näkymässä. Kertauskoulutuksen voi suorittaa ainoastaan henkilö, jonka nimitys päättyy 31.7.2022.

Uusille riistanhoitoyhdistysten JHT-toimijoille koulutukset järjestetään verkossa etäkoulutuksina tai lähikoulutuksina. Koulutusten ajankohdat julkaistaan tapahtumatiedoissa riista.fi-sivulla. Halutessaan myös kertauskoulutuksen voi suorittaa osallistumalla edellä mainittuihin koulutuksiin.

Riistanhoitoyhdistyksen hallitus esittää koulutuksen suorittanutta henkilöä tehtävään ja Suomen riistakeskus tekee nimityspäätöksen.

Riistanhoitoyhdistyksen edustajalla riistavahinkojen maastokatselmuksessa ei ole lakisääteistä koulutusvaatimusta, mutta tähänkin tehtävään rhy:n tulee esittää nimitettävät henkilöt päättyvien tehtävien tilalle.

Kertauskurssi hoidetaan ensisijaisesti omatoimisesti riistainfo.fi-sivustolla.

Lisätietoja koulutuksista saat riista.fi-sivujen tapahtumat-osiosta sekä alueesi riistasuunnittelijalta.

Lisää samasta aiheesta