Maten

Gräddstuvad purjolök

Text Michael Björklund Bild Linus Lindholm

Publicerad9.11.2023

Under 2023 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.


 

Krämigheten i den gräddstuvade purjolöken gör att rätten passar fint till vilt. Purjolöken går även bra att kombinera med exempelvis fisk.

 

2 purjolökar 

3 dl grädde

½ dl hackad persilja

Salt och peppar

Smör till stekning 

 

Skär purjolöken i ungefär 10 centimeter långa stavar. Börja från roten och skär så många bitar du får innan purjon börjar dela sig. Koka purjolöken i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter. Låt purjolöken svalna i vattnet.

Ta den avsvalnade purjolöken ur vattnet och stek den i stekpannan tills purjolöken är gyllenbrun. Tillsätt grädde och låt koka tills konsistensen är simmig.

Smaka av med salt och peppar. Blanda i hackad persilja.

Mera om samma ämne

Maten

Jultjäder

8.11.2024
Maten

Vildsvinsstek

8.11.2024
Ruoka

Gravad säl

8.11.2024
Metsästäjälehti
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.