Riistamaksapihvi
Julkaistu9.11.2023Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.
On sääli, että maksaa käytetään niin vähän, sillä se on ravinteikasta ja fantastisen maukasta. Minä lisään taikinaan raastettua omenaa, joka tekee mausta ja koostumuksesta entistä paremman.
400 g hirven tai metsäkauriin maksaa
5 kuorittua perunaa
3 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 omenaa
suolaa ja pippuria
Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat paloiksi. Jauha maksa, perunat, sipulit, valkosipulit ja omenat lihamyllyssä. Sekoita ainekset yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna paistinpannu ja paista maksapihvejä noin 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Lettupannulla paistaminen tekee pihveistä pyöreitä ja kauniin muotoisia.
Tarjoile maksapihvit keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja kermakastikkeen kera.
Mitä pidit reseptistä? Kommentoi alle!