Ruoka

Leverbiffar på vilt

Text Michael Björklund Bild Linus Lindholm

Publicerad9.11.2023

Under 2023 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.


 

Det är synd att lever inte alltid tas tillvara, eftersom näringstätheten är hög och smaken är fantastisk. För att höja smaken och konsistensen ytterligare ett snäpp använder jag rivet äpple i smeten.

  

400 g lever av älg eller rådjur

5 skalade potatisar

3 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 äpplen

salt och peppar

 

Skala och klyfta lök och vitlök. Skala äpplena, avlägsna kärnhuset och skär äpplena i bitar.

Mal lever, potatis, lök, vitlök och äpple och blanda ihop. Smaksätt med salt och peppar.

Värm upp en plättlagg och stek leverbiffarna cirka 2–3 minuter på varje sida. Genom att steka leverbiffarna i en plättlagg får biffarna en rund och fin form.

Servera leverbiffarna med kokt potatis, rårörda lingon och en gräddsås.

 

Vad tyckte du om receptet? Kommentera nedan! 

Subscribe
Notify of
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit

Mera om samma ämne

Matlagningsmetoder för viltmat

Flera sätt att salta

9.11.2023
Maten

Viltpuckar

9.11.2023
Maten

Gräddstuvad purjolök

9.11.2023