Var öppen och modig, jägare!

Ungdomsredaktionen
Lauri Liuko
Publicerad17.11.2022

Jakten innebär möjligheter. Att lära sig nytt och förstärka gammalt. Att lära sig mera om naturen och framför allt att lära sig mera om sig själv. Jakten öppnar dörrar som man inte ens hade kunnat föreställa sig att fanns! Somliga av dem har till och med förändrat mitt liv.

Under min nästan tioåriga jägarbana har det kommit tillfällen för mig som jag inte hade trott att skulle ha någon anknytning till jakten, åtminstone inte för min egen del. Exempelvis har jag också blivit älghundsdomare trots att varken jag eller familjen någonsin haft hund. Till de finaste möjligheterna jag fått hör att ingå i tidningen Jägarens ungdomsredaktion, där jag har medverkat i snart två år. Det har varit storartat och lärorikt, och jag har upptäckt vilken brokig skara det är som jagar. Så olika men ändå med ett starkt gemensamt intresse. Jag har fått möjlighet att utvecklas som skribent och jobba med journalistik i den jaktliga nischen. Det har varit verkligen intressant.

De största och mest omvälvande impulserna har kommit från personer som jag har fått träffa i jaktliga sammanhang. Nya vänskapsband har uppstått och jag är tacksam för vart och ett av dem. Att få dela jaktintresset med personer som faktiskt begriper sig på jakten får stunderna på jakt att kännas särskilt betydelsefulla. Den djupa samhörigheten och ömsesidiga förståelsen kan till och med leda till att två personer jagar tillsammans under återstoden av livet. Allt stöd och all hjälp som jag har fått av jaktkamraterna känns ovärderliga. Utan det hade mitt jagande blivit begränsat och mitt kunnande stampat på stället.

Sammanfattningsvis önskar jag att varje jägare i vår gemenskap skulle våga vara modig, fördomsfri och mångsidig som jägare. Jakten har både höjd och bredd, och utrymmet kan med en smula fantasi göras ännu högre och bredare. Låt er hänföras av jakten!

 


Lauri Liuko medverkar nu för sista gången i ungdomsredaktionen.
Vi på redaktionen tackar honom och önskar honom välgång i livet och på jakten!