Ole avoin ja rohkea, metsästäjä!

Nuorten toimitus
Lauri Liuko
Julkaistu17.11.2022

Metsästys on mahdollisuuksia. Mahdollisuus kohdata uutta, vahvistaa vanhaa, oppia lisää luonnosta sekä ennen kaikkea oppia itsestään. Harrastuksen mukana aukeaa ovia, joita ei aina ennalta osaa ajatella. Osa niistä on parhaimmillaan jopa muuttanut elämääni.

Alle kymmenvuotisen metsästysurani aikana minulle on tarjoutunut tilaisuuksia, joiden en olisi etukäteen uskonut liittyvän metsästykseen ainakaan omalta osaltani. Olen esimerkiksi suorittanut hirvikoiratuomarin pätevyyden, vaikken ole koskaan omistanut koiraa eikä perheessäni ole ollut koiria. Yksi suurimmista tilaisuuksista on ollut tämä Metsästäjä-lehden nuorisotoimitus, jossa olen saanut olla mukana pian kaksi vuotta. On ollut upea oppia ja huomata, miten metsästyksen parissa liikkuu hyvin erilaisia ihmisiä, joilla kaikilla on myös vahvasti jotain yhteistä. Lisäksi mahdollisuus kehittää itseään kirjoittajana, sekä ylipäätään työskennellä journalismin parissa metsästyksen kautta on ollut todella kiinnostavaa.

Loppupeleissä ne suurimmat, elämää muuttaneet vaikutukset ovat olleet ihmisillä, joita olen saanut tavata metsästyksen parissa. Uusia ystävyyssuhteita on syntynyt useita ja niistä jokaisesta olen hyvin kiitollinen. Metsästyksen jakaminen sellaisten ihmisten kanssa, jotka oikeasti asiaa ymmärtävät, saa erähetket tuntumaan aivan eri tavalla merkityksellisiltä. Parhaimmillaan harrastuksen kautta muodostuva syvällinen yhteys ja toisen ymmärtäminen voi johtaa jopa loppuelämän yhteiselle eräpolulle. Lisäksi kaikki tuki ja apu, jota metsästäjätovereilta on saanut, tuntuu korvaamattomalta. Ilman toisten metsästäjien tukea harrastaminen olisi jäänyt suppeammaksi ja osaamisen kehitys pysähtynyt.

Kaikkiaan toivon, että jokainen metsästysyhteisöön kuuluva harrastaja uskaltaa olla rohkea, ennakkoluuloton ja monipuolinen metsästäjä. Mahdollisuudet harrastuksen sisällä ovat laajat, ja rajoja voi aina myös venyttää, kun mielikuvitusta on matkassa. Antaa metsästyksen viedä mukanaan!

 


Liuko kirjoitti nuorten toimitukseen viimeistä kertaa. Toimitus kiittää Lauria ja toivottaa hänelle menestystä elämään ja eräpolulle!

 

 

Lisää samasta aiheesta