Maten

Viltpuckar

Text Michael Björklund Bild Linus Lindholm

Publicerad9.11.2023

Under 2023 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.


 

Viltkött är som gjort för att tillagas som pulled pork. Tillagningen på låg värme ger ett mört, smakrikt kött och därmed kan också oädla köttdelar tas tillvara. När köttet har kokat drar jag isär det i mindre bitar för att till sist pressa ihop köttstrimlorna till kompakta, små puckar.

 

4 portioner

1 kg framdel / bröstkött av sjöfågel
eller annat viltkött

1 knippe timjan

1 gul lök

1 morot

2 lagerblad

5 hela svartpepparkorn

Vatten

1 vitlök, skalad

200 g färskost

salt och peppar

 

Lägg kött, timjan, lök, morot, vitlök, lagerblad, cirka 1 ½ tesked salt och svartpepparkornen i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna. Koka köttet på låg värme länge, ända tills det är mört.

Ta upp köttet och dra isär det i små bitar med hjälp av en gaffel. Spara buljongen.

Krydda köttet med salt och peppar. Rör ner philadelphiaost så att köttstrimlorna binds ihop.

Forma köttet till puckar. För att puckarna ska bli högre kan du använda en ringliknande form.

Mera om samma ämne

Maten

Älgleverpaté

6.9.2024
Från skottet till frysen

Konsten att frysa in harkött

6.9.2024