Viltpuckar
Publicerad9.11.2023Under 2023 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.
Viltkött är som gjort för att tillagas som pulled pork. Tillagningen på låg värme ger ett mört, smakrikt kött och därmed kan också oädla köttdelar tas tillvara. När köttet har kokat drar jag isär det i mindre bitar för att till sist pressa ihop köttstrimlorna till kompakta, små puckar.
4 portioner
1 kg framdel / bröstkött av sjöfågel
eller annat viltkött
1 knippe timjan
1 gul lök
1 morot
2 lagerblad
5 hela svartpepparkorn
Vatten
1 vitlök, skalad
200 g färskost
salt och peppar
Lägg kött, timjan, lök, morot, vitlök, lagerblad, cirka 1 ½ tesked salt och svartpepparkornen i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna. Koka köttet på låg värme länge, ända tills det är mört.
Ta upp köttet och dra isär det i små bitar med hjälp av en gaffel. Spara buljongen.
Krydda köttet med salt och peppar. Rör ner philadelphiaost så att köttstrimlorna binds ihop.
Forma köttet till puckar. För att puckarna ska bli högre kan du använda en ringliknande form.