Viltfärsbiffar med ost, rostade palsternackor
Publicerad30.6.2023Under 2023 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.
Viltfärsbiffar med ost
4 portioner
Viltfärsen är torr och behöver hjälp på traven. För att biffarna ska bli saftigare blandar jag därför fläskfärs i smeten. Fläskfärsen gör dessutom att smaken blir mildare.
500 g viltfärs
500 g fläskfärs
2 dl ströbröd
1 dl grädde
5 dl vatten
1 dl hackad gul lök
2 msk senap
1 msk grönsaksbuljongpulver
2 dl riven ost
½ dl persilja
½ dl hackad färsk timjan
Salt och peppar
Smör till stekning
Hacka lök och timjan. Riv osten.
Blanda ströbröd, grädde och vatten i en skål. Rör ner alla ingredienser förutom köttet i ströbrödsblandningen. Blanda slutligen i köttet.
Forma färsen till biffar i den storlek du önskar. Stek biffarna i en stekpanna med smör.
Rostade palsternackor
Palsternackor innehåller en sötma som passar utmärkt ihop med viltkött. Smaken av vitlök, timjan och rosmarin gör de rostade palsternackorna ännu läckrare.
4 lagom stora palsternackor
1 hel vitlök
1 knippe timjan
2 kvistar rosmarin
Salt och peppar
50 g smör
Sätt ugnen på 180 grader. Skala palsternackorna, avlägsna ändan och toppen. Dela palsternackorna på längden och skär dem i 6 bitar. Halvera vitlöken.
Lägg palsternackan i en ugnsform tillsammans med vitlök, timjan, rosmarin, smör, salt och peppar. Baka i 15 minuter.