Maten

Viltfärsbiffar med ost, rostade palsternackor

Publicerad30.6.2023

Under 2023 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.


Viltfärsbiffar med ost

4 portioner

Artikeln fortsätter efter annonsen Metsästäjä-lehden lukijatutkimus 2025 artikeln fortsätter

Viltfärsen är torr och behöver hjälp på traven. För att biffarna ska bli saftigare blandar jag därför fläskfärs i smeten. Fläskfärsen gör dessutom att smaken blir mildare.

 

500 g viltfärs

500 g fläskfärs

2 dl ströbröd

1 dl grädde

5 dl vatten

1 dl hackad gul lök

2 msk senap

1 msk grönsaksbuljongpulver

2 dl riven ost

½ dl persilja

½ dl hackad färsk timjan

Salt och peppar

Smör till stekning

 

Hacka lök och timjan. Riv osten.

Blanda ströbröd, grädde och vatten i en skål. Rör ner alla ingredienser förutom köttet i ströbrödsblandningen. Blanda slutligen i köttet.

Forma färsen till biffar i den storlek du önskar. Stek biffarna i en stekpanna med smör.

 


Rostade palsternackor

Palsternackor innehåller en sötma som passar utmärkt ihop med viltkött. Smaken av vitlök, timjan och rosmarin gör de rostade palsternackorna ännu läckrare.

 

4 lagom stora palsternackor

1 hel vitlök

1 knippe timjan

2 kvistar rosmarin

Salt och peppar

50 g smör

 

Sätt ugnen på 180 grader. Skala palsternackorna, avlägsna ändan och toppen. Dela palsternackorna på längden och skär dem i 6 bitar. Halvera vitlöken.

Lägg palsternackan i en ugnsform tillsammans med vitlök, timjan, rosmarin, smör, salt och peppar. Baka i 15 minuter.

Metsästäjälehti
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.