Råbiff
Publicerad11.1.2024Under 2024 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.
Världens godaste råbiff gör du på ett smakrikt viltkött. Här serverar jag råbiffen med äggula, hackad lök, kapris och en klick senap. Andra klassiska tillbehör är riven pepparrot och inlagd rödbeta.
Fyra portioner
400 g kött (gärna viltstek)
svartpeppar och salt
4 äggulor
1 gul lök
4 msk kapris
4 msk senap
Putsa köttet noggrant och avlägsna alla senor. Kör köttet tre gånger genom köttkvarnen så att färsen blir så fin som möjligt. Köttet maler du samma dag som du äter råbiffen.
Smaksätt köttet med salt och nymald svartpeppar.
Dela upp köttet i fyra portioner och lägg på varsin äggula. Servera finhackad lök, kapris och senap till råbiffen.