Maten

Gremolata

Text Michael Björklund

Publicerad5.9.2023

Under 2023 är det Micke Björklund som lagar delikatesser för tidningen Jägarens läsare.


 

Gremolata är ett fräscht tillbehör. Denna läckra italienska blandning passar utmärkt ihop med viltkött.

 

2 msk hackad persilja

1 msk hackad färsk timjan

3 vitlöksklyftor

1 msk citroncest

1 dl olja

Salt och peppar

 

Hacka persilja, timjan och vitlöksklyftor. Tvätta citronen noggrant och riv den fint, använd endast den yttersta gula delen. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa ihop allt med hjälp av en stavmixer.

Mera om samma ämne

Från skottet till frysen

Ett ABC om konsten att ta vara på sjöfåglar

5.7.2024
Matlagningsmetoder för viltmat

Kallrökta delikatesser

11.1.2024
Matlagningsmetoder för viltmat

Confit – konsten att fettkoka

5.9.2023