Metsästäjien koulutus otti digiloikan

Metsästäjien koulutukset siirtyivät verkkoon ennätysvauhtia koronapandemian aiheuttamien poikkeusolojen myötä.

TekstiMarko Mikkola
Julkaistu4.12.2020

Suomen riistakeskuksen koulutustoiminnassa oltiin varauduttu lisäämään etäkoulutuksia vuoden 2020 aikana. Tarkoituksena oli hankkia käyttöön etäkoulutusalusta ja testata verkkokoulutusten toimivuutta. Suunnitelmia tehdessä kukaan ei arvannut, että koko koulutustoiminta mullistuisi koronan myötä. Kaikki koulutukset ovat toistaiseksi siirtyneet etäyhteydellä pidettäviksi.

Elokuussa 2020 hankitun webinaarialustan avulla on koulutettu tuhansia metsästäjiä ja riistanhoitoyhdistysten tehtävissä toimivia henkilöitä eri aiheista. Koulutukset ovat sujuneet hyvin ja osallistujien palaute on ollut kiittävää. Yksittäiseen koulutukseen on osallistunut enimmillään 500 henkilöä.

Etäkoulutukset ovat mahdollistaneet myös koulutusten tallentamisen. Näitä tallenteita voi katsoa Riistainfossa, jossa kuka tahansa voi tutustua koulutusten sisältöihin itselleen sopivana aikana.

Etäkoulutuksiin siirtyminen on ollut menestys. Tieto tavoittaa yhä useamman ilman matkustamisen vaivaa.  Vaikka läsnäoloa vaativat tilaisuudet palaavat olojen normalisoiduttua koulutuskalenteriin, etäkoulutukset tulevat monipuolistamaan riistakeskuksen koulutustarjontaa myös jatkossa. 

Marko Mikkola erikoissuunnittelija, Suomen riistakeskus