Wallenbergin riistapihvit
Julkaistu3.5.2024Talousmies Marcus Wallenberg on yksi harvoista, joiden mukaan on nimetty ruokalaji. Tämän wallenbergilaisen valmistan riistajauhelihasta vasikanlihan sijaan. Lopputulos on hieno, sillä vähärasvainen riistanliha ja kerma ovat erinomainen yhdistelmä.
600 g riistaliha
2 tl suolaa
5 dl kermaa
5 munankeltuaista
3 dl korppujauhoja
pihvien leivittämiseen
voita
Jauha riistaliha lihamyllyssä hienoksi. Paras lopputulos syntyy jauhamalla liha kolmesti, jotta jauheliha on mahdollisimman hienoa ja sileää. Jäähdytä liha jääkaappikylmäksi.
Sekoita jauhelihan joukkoon suola, joka sitoo nestettä. Laita puolet lihasta monitoimikoneeseen. Koneen käydessä lisää joukkoon puolet kermasta ja keltuaisista. Sekoita, kunnes jauhelihamassa on sileää.
Siirrä valmis jauhelihaseos kulhoon. Laita toinen osa jauhelihaa monitoimikoneeseen yhdessä lopun kerman ja jäljellä olevien keltuaisten kanssa. Kun kaikki jauheliha on sekoitettu, lusikoi se pursotuspussiin. Peitä uunipelti muovikelmulla. Pursota pellille tasakokoisia pihvejä. Peitä pihvit kelmulla ja paina niitä hieman, jotta saat niistä litteitä. Anna pihvien levätä 15 minuuttia jääkaapissa.
Kääntele pihvit korppujauhoissa ja paista ne kullanruskeiksi reilussa voissa melko korkealla lämmöllä. On tärkeää, että paistinpannu ei ole liian kuuma.
Tarjoile wallenbergin riistapihvit perunasoseen, herneiden, puolukkasurvoksen ja kirkastetun voin kanssa.