Ruoka

Tilliliha riistasta

Teksti Michael Björklund  Kuva Linus Lindholm

Julkaistu3.5.2024

Lihan valmistaminen

2 keltasipulia

2 valkosipulia
1 porkkana

800 g riistapaistia

2 laakerinlehteä

6 maustepippuria

4 timjaminoksaa

4 tillinvartta

suolaa

 

Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori valkosipulit ja paloittele porkkana. Laita ne kattilaan ja lisää loput aineksista. Peitä vedellä ja anna kiehua, kunnes liha on mureaa, noin 1,5 tuntia. Nosta liha kattilasta ja leikkaa se paloiksi. Säästä liemi.

 

Tillikastike

1 keltasipuli

2 porkkanaa

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1 litra lihan keitinlientä

3 dl kermaa 12-prosenttista

etikkaa

sokeria

suolaa

1 dl hienonnettua tilliä

 

Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne viipaleiksi.

Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot, mutta älä anna niiden ruskistua. Kaada joukkoon lihan keitinliemi voimakkaasti vatkaten.

Lisää porkkanat, liha ja sipulit ja anna kiehua, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, ohenna tarvittaessa lisäämällä lientä.

Kun porkkanat ovat pehmenneet, kaada joukkoon kerma. Mausta etikalla, sokerilla ja suolalla. Lisää lopuksi hienonnettu tilli. Tarjoile keitetyn perunan kanssa.

Vinkki: Gluteenittoman version saat käyttämällä Maizenaa vehnäjauhojen sijaan. Voit myös maustaa kastikkeen piparjuurella tillin sijaan.