Villisikaribsit
Julkaistu5.9.2023Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.
Keitetty grillikylki maustetaan sipulilla ja porkkanalla. Makua vahvistaa valkosipulinen glaze, jota sivellään lihan pintaan ennen sen uunissa paistamista.
1 villisian kylki (2–3 kg)
1 porkkana
2 keltasipulia
6 valkosipulinkynttä
Suolaa ja pippuria
Makea valkosipuliglaze
2 tl dijonsinappia
4 rkl teriyakikastiketta
4 rkl chilikastiketta
2 rkl siirappia
2 rkl hunajaa
2 rkl hienonnettua valkosipulia
Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Laita liha, porkkana, sipuli, valkosipuli, suola ja pippuri kattilaan. Kypsennä liedellä miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa.
Valmista valkosipulinen glaze sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimella kastikkeeksi.
Siirrä keitetty liha uunivuokaan ja sivele sen pintaan valkosipuliglaze. Kaada vuokaan hieman vettä ja kypsennä lihaa 160 asteessa 20 minuuttia. Valele ribsejä paistoliemellä kypsennyksen aikana.