Ruoka

Villisikaribsit

Teksti Michael Björklund kuvat Linus Lindholm

Julkaistu5.9.2023

Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.


 

Keitetty grillikylki maustetaan sipulilla ja porkkanalla. Makua vahvistaa valkosipulinen glaze, jota sivellään lihan pintaan ennen sen uunissa paistamista.

 

1 villisian kylki (2–3 kg) 

1 porkkana 

2 keltasipulia 

6 valkosipulinkynttä 

Suolaa ja pippuria 

Makea valkosipuliglaze 

2 tl dijonsinappia 

4 rkl teriyakikastiketta 

4 rkl chilikastiketta 

2 rkl siirappia 

2 rkl hunajaa 

2 rkl hienonnettua valkosipulia

 

Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Laita liha, porkkana, sipuli, valkosipuli, suola ja pippuri kattilaan. Kypsennä liedellä miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa. 

Valmista valkosipulinen glaze sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimella kastikkeeksi. 

Siirrä keitetty liha uunivuokaan ja sivele sen pintaan valkosipuliglaze. Kaada vuokaan hieman vettä ja kypsennä lihaa 160 asteessa 20 minuuttia. Valele ribsejä paistoliemellä kypsennyksen aikana.

Lisää samasta aiheesta