Nuorten toimitus

Kohta se alkaa!

Pian on taas vuosi vierähtänyt ja on uuden jahtikauden aika. Ennen kuin koirat voi laskea irti tai koittaa vesilinnustus, moni suuntaa sepelkyyhkyjahtiin.

teksti ja kuva Hanna Metsälä

Julkaistu16.7.2020

Valmistautuminen elokuun 10. päivä alkavaan kyyhkyjahtiin aloitetaan hyvissä ajoin. Jotkut ovat tehneet riistapeltoja, jotka kasvavat parasta aikaa. Ruokinnalle viedään erilaisia viljalajikkeita tai hernettä, joka on kyyhkyn suurta herkkua. Houkutuskuvien käyttö on yleistä. Pian riistakameraan saattaa napsahtaa kuvia kyyhkyistä, eli ruokinnalle houkuttelussa on onnistuttu.

Elokuun lähestyessä valmistellaan myös turvalliset ja hyvät passipaikat. Naamioverkot virittämällä ampuja saa parhaimman suojan, sillä maaston väreihin sulautuvat verkot hämäävät kyyhkyä. Ilman naamioverkkojakin pärjää, sillä pienet puut ja pensaat tuovat suojaa. Vihreä vaatetus kyyhkyjahdissa on kaiken A ja O.

Varusteet kuntoon

Varusteista on syytä huolehtia ennen jahtia. Elokuun aamut voivat olla kylmiä, joten metsästyspuvun on hyvä olla kunnossa. Hyvä ja kunnollinen reppu on tärkeä, etenkin reppujakkara on kätevä passissa. Reppuun kannattaa pakata eväät ja ainakin juotavaa. Eri asia on se, kerkeääkö evästaukoa pitämään: Juuri silloin, kun aikoo haukata eväsleivästään palasen, niin eikös jostain kyyhky lennä.

Haulikko tulee tarkastaa ja tarpeen vaatiessa puhdistaa ennen uuden jahtikauden alkua. Supistajat vaihdetaan ratareissun jälkeen sopiviksi metsästykseen ja tarpeen vaatiessa käydään paukkukaupoilla.

Kun kaikki alkaa olla kunnossa, voi kuumeisesti odottaa aloitusaamua. Monelle juuri kyyhkyt toimivat uuden kauden aloituksena ja siitä jahti sitten lähtee. Tarkkoja laukauksia ja antoisia hetkiä luonnon helmassa kaikille!

Lisää samasta aiheesta

Metsästäjän varusteet

Katselukiikarit

3.5.2024
Nuorten toimitus

Yhteislupa tuo joustoa metsästykseen

8.3.2024