Hirvijahtia ja -tietoa ”Hydessä”

TekstiValto Kontro Kuva Arttu Kouhia
Julkaistu20.1.2020

Helsingin yliopiston metsätieteellisen tiedekunnan opiskelijat eli Metsäylioppilaat ovat suorittaneet kenttäopintoja Hyytiälän metsäasemalla Juupajoella yli 110 vuotta. Aseman ympäristön metsäalueet tarjoavat sopivat puitteet hirvijahdille, ja opiskelijat ovatkin jahdanneet alueella hirviä jo usean vuosikymmenen ajan. Jahdin tarkoituksena on ollut paitsi itse jahti ja yhdessäolo, myös toimia opetustilaisuutena opiskelijoille, joilla ei vielä ole mitään kosketusta hirvenmetsästykseen tai metsästykseen ylipäätään.

Jahteihin saatiin tänä syksynä mukaan vieras riistakeskukselta, kun hirvitalousalueiden toiminnan kehittämishankkeen suunnittelija sai kutsun luennoimaan opiskelijoille hirvien biologiasta, kannanhoidosta ja valikoivasta verotuksesta. Nuoret metsästäjät ovat yksi hankkeen koulutusten pääkohderyhmistä, joten yleisönä tämä akateeminen joukko oli hankkeen kannalta mitä parhain.

Itse jahtikin oli tuottoisa, sillä moninaisten vaiheiden jälkeen eräksi saatiin kaksi hirvisonnia, jotka molemmat kaatuivat saman tilanteessa taitavasti toimineen opiskelijan luoteihin.

Tulevat koulutukset

Kevään aikana on tarjolla maksutonta koulutusta muun muassa verotussuunnittelusta, hirvieläinten pyyntilupien hakemisesta ja hirvieläintiedon käyttämisestä. Katso alueesi koulutukset: www.riista.fi/tapahtumahaku