Ruoka

Hirven entrecôte

Teksti Michael Björklund kuvat Linus Lindholm

Julkaistu30.6.2023

Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.


 

Entrecôte on hienoa, ylelliseltä tuntuvaa lihaa. Hirven entrecôte sisältää vähemmän rasvaa kuin naudan entrecôte. Jotta lihasta tulee mehukasta ja mureaa, valmistuslämpötila on tärkeä pitää matalana.

 

1 hirven entrecôte

1 valkosipuli

2 nippua timjamia

2 rosmariininoksaa

savuaromista sormisuolaa

pippuria

paistinarua

 

Kiedo paistinaru entrecôten ympärille, jotta lihanpalan muodosta tulee tasaisempi. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Halkaise valkosipuli keskeltä kahtia, älä irrota sen kuorta.

Ruskista entrecôte paistinpannulla yhdessä valkosipulinpuolikkaiden sekä timjamin- ja rosmariininoksien kanssa. Anna lihan ruskistua kauttaaltaan. Paista entrecôtea uunissa 80 asteessa yhdessä valkosipulinpuolikkaiden ja mausteiden kanssa, kunnes lihan sisälämpötila on 56 astetta. Entrecôten voi mieluusti paistaa ritilällä, jotta se kypsyy tasaisesti. Leikkaa naru pois ennen lihan tarjoamista.

Lisää samasta aiheesta