Metsästäjä-lehti uudistui

Pääkirjoitus
Jari Varjo, Johtaja, Suomen riistakeskus
Julkaistu20.1.2020

Luet nyt uudistunutta Metsästäjä-lehteä. Ehkä suurin muutos on se, että yhtä aikaa paperilehden kanssa julkaistaan samansisältöinen ­Metsästäjä-verkkolehti.

Emme ole luopumassa paperilehdestä vaan tarjoamme uuden tavan lehden lukemiseen heille, jotka mieluummin haluavat Metsästäjän sisällön verkkolehden muodossa. Painettu lehti palvelee edelleenkin näköpiirissä olevan tulevaisuuden meitä perinteiseen lehteen tottuneita lukijoita. Myös näköislehti löytyy edelleen verkkosivuiltamme.

Uudistuksen myötä on käyty paljon keskustelua siitä, mihin suuntaan niin sisältöä kuin ulkoasuakin pitäisi kehittää. Monet ovat toivoneet aiempaa viihteellisempää ja kevyempää kokonaisuutta. Toisaalta keskeinen tehtävämme on viestiä metsästäjille heitä koskevista säännöksistä sekä niiden muutoksista. Tämä tarkoittaa sitä kuivanakin koettua pykäläviidakkoa ja byrokratiaa, joilla toimintaamme säädellään.

Olemme uudistuksessa pyrkineet huomioimaan antamanne palautteen ja kehitysehdotukset. Tavoitteena on kokonaisuus, jossa pykäläviidakostakin kerrotaan ymmärrettävästi. Tämä on suuri haaste ja tulevaisuus näyttää, miten onnistumme.

Samalla olemme pyrkineet luomaan uusia kanavia kokemusten vaihtoon sekä erityisesti nuorille lukijoille ja uusille metsästäjille.

Lisäksi mietimme, miten saisimme lisää paikallisuutta valtakunnalliseen lehteen. Verkkolehti tarjoaa tähän uusia mahdollisuuksia. Paikallisuuden esiin tuominen on tärkeää, sillä valtaosa metsästyksen ja riistanhoidon ympärillä tehtävästä työstä tehdään jatkossakin lukijoidemme voimin vapaaehtoisesti ja paikallisesti riistanhoitoyhdistyksissä, seuroissa ja seurueissa.

Lisää samasta aiheesta

Pääkirjoitus

Onnistunutta luonnonhoitoa

5.7.2024
Pääkirjoitus

Vahvuutena valmistautuminen

3.5.2024
Pääkirjoitus

Haastavia hetkiä

11.1.2024