Suomen Riistanhoito-Säätiö aloittaa ensimmäisen varainkeruukampanjansa

Kuva Juho Ristikankare
Julkaistu17.3.2022

Suomen Riistanhoito-Säätiön toimintaa suunnataan säätiön perinteisten toimien lisäksi vapaaehtoisen rahoituksen keräämiseen riistanhoitoon ja -tutkimukseen. Pitkäaikaisina painopisteinä ovat luonnon monimuotoisuuden ja elinympäristöjen hoitaminen.

Suomen Riistanhoito-Säätiö käynnistää varainkeruunsa tutkimustoimintaan suunnatulla kampanjallaan: Suomalaisten asiantuntijoiden yhteistyössä monikansallisen Waterfowler’s Networkin kanssa toteuttama projekti tähtää kymmenien haapanoiden varustamiseen satelliittipaikantimilla. Muuttoreittitason tieto mahdollistaa tehokkaammat toimet haapanakannan elvyttämiseksi. Varoilla tuetaan tutkimusta rahoittamalla sekä itse GPS-pantoja että pannoitustyötä.

Mikä on Suomen Riistanhoito-Säätiö?

80-vuotias Suomen Riistanhoito-Säätiö perustettiin vuonna 1942 maatalousministeriön ja Metsästäjäliiton toimesta tukemaan maamme riistanhoidon ja -tutkimuksen kehittämistä.  Sen hallitus koostuu maa- ja metsätalousministeriön, Suomen riistakeskuksen, Suomen Metsästäjäliiton, Metsähallituksen ja Luonnonvarakeskuksen edustajista. Se julkaisee riistatieteellistä Suomen Riista -sarjaa, jakaa vuosittaisia apurahoja tutkijoille tai opiskelijoille riistabiologisia tai riistanhoidollisia tutkimuksia varten ja kanavoi kerättyjä varoja tukemaan sekä elinympäristökunnostuksia että riistantutkimusta.

Haluatko sinä tukea riistanhoitoa ja sen tutkimusta?

riistasaatio.fi

Lisää samasta aiheesta