Nimikkohanhet lentäneet pesimäalueilleen

Julkaistu16.4.2020

Kaikki Metsästäjä-lehden seuraamat merihanhet ovat uskollisesti palanneet pesimäalueilleen. Osa on jo aloittanut pesinnän. Pesimärauhan turvaamiseksi lintujen kesäaikaisia paikannuksia ei julkaista. Nimikkohanhien seuranta jatkuu jälleen ensi syksynä.

Voit seurata interaktiivisesta kartasta nimikkohanhien koko syys- ja kevätmuuton.

Merihanhea esiintyy Suomessa vain rannikolla ja merialueilla, joilla se pesii pienillä saarilla ja luodoilla. Pesä sijaitsee esimerkiksi pensaan alla, ruohikossa tai avoimella paikalla. Meri- ja metsähanhen yhteinen saalismäärä 7 000–21 000 yksilöä vuodessa.

Lue tästä lisää nimikkohanhien reittivalinnoista syysmuutolla, Pukholma-hanhen saapumisesta Suomeen sekä merihanhen lajiesittely

 

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit

Mitä mieltä olet Metsästäjä-lehden verkkoversiosta?



Vuoden 2022 viimeinen Metsästäjä julkaistiin poikkeuksellisesti vain verkkolehtenä ja keräämme kokeilusta palautetta.

Osallistu kyselyyn tästä 31.12.2022 mennessä ja voita riistakamera!