Utbildningen ABC för jaktskytte har startat

Kursen ABC för jaktskytte ordnas på flera orter. ABC-utbildningen är ett bra sätt att lära sig grunderna i säker vapenhantering och skytte.

Bild Jussi Partanen
Publicerad15.7.2020

Utbildningen ABC för jaktskytte har utvecklats för dem som precis har skaffat jaktkort eller av andra skäl behöver bli bättre på skytte. På kursen lär sig deltagarna grunderna i skytte så att de sedan kan fortsätta med självständig träning på skjutbana.

Utbildningen äger rum på skjutbana, pågår i cirka sex timmar och är delad i två block. Hageldelen räcker tre timmar och där behandlas bland annat det dominerande ögat, hur man skjuter och bedömer träffbilder, och skytte på stillastående, rörliga och flygande mål. Du kan använda ditt eget hagelgevär på kursen om du har ett.

Blocket med kulgevär pågår också i tre timmar. Undervisningen handlar främst om inskjutning, bänkskytte och skytte på både stillastående och rörligt mål. Eleverna får också lära sig att skjuta med olika stöd. Blocket med kulgevär görs med miniatyrgevär.

Utbildningen fokuserar också på säkerhetsaspekterna på skjutbanan, som användningen av skydd, finger- och pipkontroll, och hur man bär geväret på banan.

ABC för jaktskytte är ett projekt som drivs gemensamt av Finlands jägarförbund och Finlands viltcentral.

Utbildningarna

Ytterligare information om utbildningen

Mera om samma ämne