Metsästysammunnan ABC -koulutukset käynnissä

Metsästysammunnan ABC -koulutuksia järjestetään useilla paikkakunnilla. ABC-koulutus on turvallinen tapa opetella aseenkäsittelyn ja ammunnan perusteet.

Kuva Jussi Partanen
Julkaistu15.7.2020

Metsästysammunnan ABC -koulutus on kehitetty juuri tutkinnon suorittaneille tai muuten vähän ampuneille metsästäjille. Koulutuksessa opetellaan ampumisen perusasiat, joiden turvin on hyvä jatkaa kohti itsenäistä rataharjoittelua.

Ratakoulutus kestää yhteensä noin kuusi tuntia, ja se on jaettu kahteen osaan. Haulikko-osio kestää kolme tuntia ja siinä käydään läpi muun muassa silmän hallitsevuus, osumakuvion ampuminen ja sen tarkastelu, paikallaan olevaan maaliin ampuminen sekä liikkuvaan ja lentävään maaliin ampuminen. Jos sinulla on oma haulikko, voit käyttää sitä koulutuksessa.

Kivääripuolella kesto on myös kolme tuntia, ja opetus keskittyy aseen kohdistamiseen, kasan ampumiseen sekä paikallaan olevan ja liikkuvan maalin ampumiseen. Koulutuksessa opetellaan myös erilaisten ampumatukien käyttöä. Kiväärirastit ammutaan pienoiskiväärillä.

Koulutuksessa keskitytään turvallisuusasioiden huomioon ottamiseen ampumaradalla, kuten suojien käyttö, sormi- ja piippukontrolli sekä esimerkiksi aseen kuljetus radalla.

Metsästysammunnan ABC on Suomen Metsästäjäliiton ja Suomen riistakeskuksen yhteinen hanke.

Koulutukset löytyvät Suomen Metsästäjäliiton tapahtumakalenterista.

Lisää tietoa koulutuksesta 

 

Lisää samasta aiheesta