Jägarförbundet 100 år

Publicerad16.1.2021

Jägarförbundets förnyade tjäderlogo blir jubileums-året till ära förgylld och kompletteras med siffran 100 där nollorna bildar mynningsändan på ett hagelgevär, med korn.

Historia på papper och elektroniskt

Förbundets historik skrivs av doktor Tero Halonen och utkommer i vår. Ödemarksrådet Juha K. Kairikkos bok Seitsemän vuosikymmentä metsästykselle ges ut i ny och begränsad upplaga. Bägge böckerna kan därefter inhandlas i Eräkonttis nätbutik. För den digitala generationen öppnas på sensommaren en webbplats i samarbete med Finlands jaktmuseum.

Förbundets medlemstidning Jahti-Jakt och före-gångarna Urheilumetsästys och Suomen Metsästäjä samt de tidigare medlemspublikationerna ända från 1921 överförs till elektronisk form och görs tillgängliga i tjänsten OmaMetso.

Övriga evenemang

Om coronaläget tillåter så deltar förbundet i jaktmässor och 5–7 november ordnas ett landsomfattande jubileums-firande. 22–25 juli ska FM-tävlingarna i jaktskytte arrangeras i Loppi.

Medlemmarna glöms inte heller bort

Under jubileumsåret delas utöver Jägarförbundets nuvarande förtjänsttecken, vimplar och heders-medlemskap dessutom särskilda jubileumsdiplom ut. Samtliga medlemmar i Jägarförbundets medlemsorganisationer kan lämna in förslag på diplommottagare. 

Produkter

Jubileumsårets lotteri startar i juli. Den som deltar stöder förbundets verksamhet. Under året lanseras också ett antal produkter med förbundets logo. Dessutom har bryggeriet Laitilan Wirvoitusjuoma utvecklat ett jägaröl som distribueras till välförsedda affärer i hela landet. Fråga i din butik och be den ta in ett parti, till exempel för din förening!