Metsästäjä­liitto 100 vuotta

Julkaistu16.1.2021

Metsästäjäliiton uudistettu metsologo saa juhlavuoden ajaksi päivitetyn, kullanvärisen ilmeen. Tunnukseen lisättiin pystyyn aseteltu numero 100, jonka yhteen kiinnitetyt nollat muodostavat haulikon piippujen päät jyvineen.

Historiaa myös modernisti

Liiton historiikin kirjoittaa tohtori Tero Halonen, ja se julkaistaan keväällä 2021. Eräneuvos Juha K. Kairikon kirjoittamasta Seitsemän vuosikymmentä metsästykselle -kirjasta otetaan rajoitettu uusintapainos. Molemmat kirjat voi tilata julkaisemisen jälkeen Eräkontin verkkokaupasta. Myös diginatiiveille avataan loppukesästä 2021 verkkosivusto yhteistyössä Suomen Metsästysmuseon kanssa.

Liiton jäsenjulkaisun Jahti-lehden ja sen edeltäjät Urheilumetsästys ja Suomen Metsästäjä ja sitä edeltävät jäsenjulkaisut vuodelta 1921 asti digitoidaan kaikille jäsenille luettavaksi OmaMetso -palveluun.

Muita tapahtumia

Jos korona-tilanne sallii, osallistuu liitto erämessuille ja 5-7.11. järjestetään koko maan kattavat juhlapeijaiset. Heinäkuun 22.–25. päivä on tarkoitus järjestää Metsästysammunnan SM-kilpailut Lopella.

On aika muistaa jäseniä

Juhlavuoden aikana myönnetään Metsästäjäliiton nykyisten ansiomerkkien, -viirien ja kunniajäsenyyksien lisäksi juhlavuotta varten laadittuja ansiokirjoja. Esityksen ansiokirjan myöntämisestä voi tehdä jokainen Metsästäjäliiton jäsenorganisaatioon kuuluva henkilö.

Tuotteita

Juhlavuoden arpajaiset lasketaan liikkeelle heinäkuussa, joihin osallistumalla voi tukea liiton toimintaa.  Vuonna 20221 lanseerataan liiton logolla varustettuja tuotteita. Yhteistä eräpolkua juhlistamaan on kehitetty Laitilan Wirvoitusjuoma -tehtaan kanssa Metsästäjä-olut. Sitä on saatavissa hyvin varustelluista kaupoista kautta maan. Kysy lähimmältä kauppiaaltasi ja pyydä tilaamaan, vaikka seurasi tarpeisiin.