Ruoka

Riistamaksapihvi

Teksti Michael Björklund Kuva Linus Lindholm

Julkaistu9.11.2023

Vuonna 2023 Metsästäjä-lehden lukijoille herkut valmistaa Micke Björklund.


 

On sääli, että maksaa käytetään niin vähän, sillä se on ravinteikasta ja fantastisen maukasta. Minä lisään taikinaan raastettua omenaa, joka tekee mausta ja koostumuksesta entistä paremman.

 

400 g hirven tai metsäkauriin maksaa

5 kuorittua perunaa 

3 keltasipulia

2 valkosipulinkynttä 

2 omenaa 

suolaa ja pippuria

 

Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat paloiksi. Jauha maksa, perunat, sipulit, valkosipulit ja omenat lihamyllyssä. Sekoita ainekset yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna paistinpannu ja paista maksapihvejä noin 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Lettupannulla paistaminen tekee pihveistä pyöreitä ja kauniin muotoisia.

Tarjoile maksapihvit keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja kermakastikkeen kera. 

 

Mitä pidit reseptistä? Kommentoi alle!

Subscribe
Notify of
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Katso kaikki kommentit