Ruoka

Kermassa haudutettu vesilintu

Kermassa haudutettu vesilintu on ruokaklassikko. Koska aineksia tarvitaan vain muutamia, saat ruokalajin pyöräytettyä kasaan helposti vaikka kalastusmajalla.

Teksti Michael Björklund  Kuva Linus Lindholm

Julkaistu5.7.2024

Neljä annosta

 

4 vesilinnun rintaa

8 savukylkisiivua

1 dl hienonnettua keltasipulia

3 dl kermaa

suolaa ja pippuria

 

Hienonna sipuli. Paloittele kylkisiivut ja linnun liha. Ruskista kylkisiivupalat paistinpannulla. Nosta sekaan linnunlihapalat ja ruskista. Lisää lopuksi sipuli ruskistumaan.

Kaada joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lihanpalat sitten mieluusti odottamaan, sillä linnunliha sitkistyy helposti, jos sitä kypsennetään liian kauan.

Anna kastikkeen porista, kunnes se on koostumukseltaan sakeaa.

Siirrä linnunliha takaisin kastikkeen joukkoon ennen tarjoilua. Tarjoile ruokalaji keitettyjen perunoiden ja suolakurkun kanssa.

Lisää samasta aiheesta