Kaalikääryleet riistajauhelihasta ja voissa paistettu lehtikaali
Julkaistu7.3.2023Kaali ja riistajauheliha sopivat hyvin yhteen, eikä kaalikääryleiden valmistaminen ole lainkaan hankalaa. Tarjoile kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.
1 iso keräkaali
1 dl pyöreäjyväistä riisiä
6 dl maitoa
1 dl kermaa
600 g riistajauhelihaa
1 dl hienonnettua keltasipulia
2 kananmunaa
suolaa ja pippuria
1½ dl siirappia
100 g voita
Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa pois keräkaalin kanta. Keitä kaalia kevyesti suolatussa vedessä, kunnes sen lehdet alkavat irrota. On tärkeää, että kaalinlehdet ovat sopivan pehmeitä. Irrota kaalinlehdet ja laita suurimmat lehdet odottamaan. Säästä hieman keitinvettä.
Kaada maito ja riisi kattilaan ja keitä, kunnes koostumus on puuromainen. Sekoita riisipuuron joukkoon kerma ja liha. Lisää seokseen hienonnettu sipuli. Riko kananmunat ja yhdistä ne riisi-lihaseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Ota iso kaalinlehti ja laita nokare puuroseosta lähelle lehden kantaa. Käännä reunoja sisäänpäin ja kääri rullalle. Laita kaalikääryleet uunivuokaan tiiviisiin riveihin. Kaada päälle siirappia ja sulatettua voita. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota kaalikääryleet uunista ja kaada päälle hieman kaalin keitinvettä. Halutessasi voit valuttaa päälle myös hiukan lisää siirappia. Laita kääryleet takaisin uuniin 180 asteeseen 45 minuutiksi.
VINKKI: Jos haluat valmistaa maultaan miedompia kääryleitä, käytä valkokaalin sijaan kurttukaalia tai suippokaalia.
Voissa paistettu lehtikaali
Voissa paistettu lehtikaali on värikäs ja ravinteikas lisuke. Lisäksi se on superhelppo valmistaa.
200 g lehtikaalia
1 dl hienonnettua keltasipulia
50 g voita
suolaa ja pippuria
Kuori ja hienonna sipulit. Paista lehtikaalia runsaassa voissa, kunnes sen väri on kauniin vihreä. Lisää sipulisilppu ja reilusti suolaa, mausta pippurilla. Ja hups, lehtikaali on valmista tarjottavaksi.
Mikä on oma lempireseptisi riistajauhelihasta? Kommentoi alle!