Ruoka

Hunajalla maustettua jäniksensatulaa ja perunaohukainen

Teksti Michael Björklund  kuvat Linus Lindholm

Julkaistu7.3.2025

Lämpimät onnittelut niille onnekkaille, jotka ovat saaneet käsiinsä jäniksensatulan! Se on ylellisyystuote, jota vain harvat pääsevät maistamaan. Kun jäniksen maustaa hunajalla, esiin nousee minulle mieluisa kukkainen maku.

4 jäniksensatulaa
voita
½ valkosipuli
rosmariinia
3 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria

artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenartikkeli jatkuu

Hiero satuloiden pintaan suolaa ja pippuria. Ruskista liha paistinpannulla yhdessä valkosipulin ja rosmariinin kanssa.

Laita liha uunipellille ja valuta sen päälle hunajaa. Paista jäniksensatuloita uunissa 100 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Nosta pois uunista ja tarjoile perunaohukaisen, sienikastikkeen ja hyytelön kera.

Perunaohukainen

4 annosta


Tähän ruokaan tarvitaan ainoastaan perunoita, suolaa ja nokare voita. Lopputuloksena on rapea, kullanruskea perunaohukainen. Muista käyttää uuninkestävää paistinpannua. Itse suosin kunnon valurautapannua.

500 g perunoita
suolaa ja pippuria
voita

Kuori perunat ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista nokare voita paistinpannulla kullanruskeaksi. 

Laita perunaraaste paistinpannulle ja tasoita se noin senttimetrin paksuiseksi levyksi. Paista perunaohukainen kullanruskeaksi. Kypsennä sitä vielä 170-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota paistinpannu uunista ja nosta ohukainen lautaselle odottamaan. 

Laita sitten paistinpannu liedelle ja paista perunaohukaisen toinen puoli kullanruskeaksi. Siirrä vielä paistinpannu takaisin uuniin noin 15 minuutiksi. Nosta uunista ja tarjoile.

Lisää samasta aiheesta

Ruoka

Hirvirullat

17.1.2025
Ruoka

Hyljewrapit

17.1.2025
Ruoka

Joulumetso

8.11.2024