Metsästäjän perusensiapupaketti sisältää monipuolisesti välineitä erilaisiin vahinko- ja onnettomuustilanteisiin.
Turvallisuus ensin

EA-paketti mukana?

”Vahinko ei tule kello kaulassa” -sananlasku on syytä pitää mielessä. Pienellä perusensiapupaketilla voi hoitaa suurimman osan metsästäessä vastaantulevista tilanteista.

Teksti ja kuva Kai-Eerik Nyholm

Julkaistu7.3.2023

Yleisin virhe maastoon lähtiessä on luulo, ettei tälle reissulle kannata ottaa juurikaan mitään mukaan. Jokaiselle reissulle pitää ottaa mukaan perusensiapupaketti ja ladattu puhelin avun hälyttämistä varten.

Metsästäjän perusensiapuvälinepaketin sisältöön on itselläni jo vuosia kuulunut hyvä valikoima laastareita, ensisiteitä, haavasuojia, desinfioivia haavapyyhkeitä, haavansulku- ja urheiluteippejä, ideaaliside, särkylääkettä, ripulilääkettä, rakkolaastareita, tulitikkurasioita vakuumissa, kirurginveitsen terä, injektioneula ja hakaneuloja. Lisäksi kannan mukanani ensihoitolääkäriystävältäni saamaani kiristyssidepakettia vakavien verenvuotojen tyrehdyttämiseen.

Niin sanotusta korjausvälinepaketista löytyy lisäksi esimerkiksi lastan tekemiseen tarvittavaa ilmastointiteippiä, nippusiteitä ja rautalankaa. Joskus loukkaantuneen lämpimänä pitäminen on yksi kriittisimmistä asioista, joten mukana kannattaa pitää kevyttä avaruuslakanaa. Myös tulentekovälineet on oltava jokaisella reissulla mukana.

Muista aika ajoin käydä ensiapupaketti läpi ja korvaa vanhentuneet välineet tuoreilla.


Kirkkaana mielessä

Kokemuksen karttuessa muistaa ottaa huomioon kaikki todennäköisimmät vahinko- ja onnettomuusskenaariot, mutta aloittelevan metsästäjän kannattaa tehdä itselleen muistilista mukaan otettavista tavaroista. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavalla metsästysretkellä voi olla edessä.

112-sovellus

Lataa puhelimeen 112-sovellus, jotta pelastusyksiköt osaavat perille mahdollisimman nopeasti.

Lisää samasta aiheesta