Ympäristölupahanke – Yli 30 ampumarataa työn alla 

Julkaistu16.7.2020

Ympäristöluvasta on tullut ampumaradoille kohtalonkysymys, koska lupaprosessi ei onnistu ilman ammattilaisten apua. Onneksi ammattiapua on nyt tarjolla.

Hanke on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle ja uusia ratoja otetaan työn alle sitä mukaa kun voimavaroja vapautuu. Työtä tullaan tekemään alueittain ja porrastetusti.

Luottamus ammattilaisiin riittää 

– Lupaprosessi vaatii 50–500 tuntia työtä, joten kyseessä on suuri panostus jokaiseen rataan. Helpoiten, nopeimmin ja edullisimmin prosessi sujuu, kun asiantuntijat pääsevät heti alussa mukaan ja luvitus voidaan suunnitella kunnolla. Näin vältetään turhaa työtä ja rahanmenoa. Ampumaratojen ylläpitäjien ei siis pidä mennä tekemään mitään omin päin, vaan kutsua ja odottaa rauhassa ratsuväkeä, painottaa ympäristö- ja olosuhdepäällikkö Lotta Jaakkola Suomen ­Ampumaurheiluliitosta.

Jos omalle ampumaradallesi tarjotaan hankkeen apua, tartu tilaisuuteen avoimin mielin.

Pisteet ovat ampumaratoja. Vihreillä on ympäristölupa-asiat kunnossa ja siniset ovat juuri nyt hankkeella työn alla.

Kolmevuotinen hanke

Suomen Ampumaurheiluliitto, Suomen Metsästäjäliitto, Suomen riistakeskus, Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto saivat maa- ja metsätalousministeriöltä rahoituksen ampumaratojen ympäristölupahankkeelle, jonka turvin asiantuntijat hoitavat lupaprosesseja.

Hankkeen vastuullinen toteuttaja on Suomen Ampumaurheiluliitto.

Hankkeessa työskentelee kahdeksan ampumaratojen ympäristölupiin erikoistunutta asiantuntijaa ja sen tavoitteena on laatia ympäristölupahakemukset vajaalle kolmannekselle maamme ampumaradoista.