Villisikojen näytepalkkioiden laskuttamiseen uudistuksia 2023

Kuva Sven Zacek

Julkaistu30.4.2023

Metsästettyjen villisikojen näytteistä yksityishenkilöille Ruokavirastosta maksettavien palkkioiden laskuttaminen uudistui tämän vuoden alussa. Metsästäjät ja muut yksityishenkilöt tekevät nyt palkkiolaskut sähköisessä ePalkkio-järjestelmässä, jos palkkio maksetaan yksityishenkilölle.

Sähköisen laskutuksen ohje ja linkki palveluun ovat Ruokaviraston nettisivuilla. Laskulomake aukeaa suomi.fi-palvelun kautta ja lomakkeen avaamiseen vaaditaan tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Sähköisen laskutuksen vaihtoehtona on poikkeustapauksissa mahdollista käyttää myös paperista palkkiolaskulomaketta.

Jos palkkio laskutetaan metsästysseuralle, tulee palkkion saamiseksi täyttää palkkiolaskulomake ja lähettää se Ruokavirastoon, kuten tähänkin asti on toimittu. Linkki lomakkeeseen on Ruokaviraston nettisivuilla. Palkkiolaskun voi lähettää samassa lähetyksessä näytteiden kanssa, mutta sen voi myös toimittaa myöhemmin.

Villisikanäytteiden lähettämis- ja laskutusohjeet: www.ruokavirasto.fi/laboratoriopalvelut/elaintautitutkimukset/naytteenotto-ohjeet/villisika/