Osallistu riistanhoitoyhdistyksesi vuosikokoukseen ja vaikuta!

On vaalivuosi. Nyt valitaan riistanhoitoyhdistysten puheenjohtajat, hallitusten jäsenet erovuoroisten tilalle sekä ehdokkaat alueelliseen ja valtakunnalliseen riistaneuvostoon.

Julkaistu16.1.2024

Kokousten ajankohdat löydät Tapahtumahausta (riista.fi) ja Metsästäjä-lehden numerosta 1/2024.

Suunniteltuun kokouspaikkaan tai -aikaan voi tulla muutos, joten se kannattaa tarkistaa. Riistanhoitoyhdistykset tiedottavat vuosikokouksistaan myös muilla tavoin.

Riistanhoitoyhdistyksesi on merkitty metsästyskorttiisi

Helpoin tapa jäsenyyden osoittamiseen kokouksessa on Oma riistassa oleva metsästyskortti. Jäsenyyden voi toki osoittaa myös esittämällä voimassa olevan paperisen metsästyskortin.

Valtakirja

Riistanhoitoyhdistyksen vuosikokouksessa jokaisella 18 vuotta täyttäneellä jäsenellä on yksi ääni. Alle 18-vuotiailla jäsenillä on puhe- ja läsnäolo-oikeus kokouksessa.

Vähintään 18 vuotta täyttänyt henkilö voi valtuuttaa toisen jäsenen edustamaan itseään vuosikokouksessa. Kukaan ei saa kuitenkaan edustaa useampaa kuin viittä poissa olevaa saman riistanhoitoyhdistyksen jäsentä. Valtuutusta varten löydät valtakirjan Metsästäjä-lehden numerosta 1/2024, joka ilmestyy 19.1.

Valtakirjassa ei tarvita välttämättä todistajia. Valtuutuksen antajan on annettava valtuuttamalleen henkilölle metsästyskorttinsa tai kopio mukaan kokoukseen. Oma riista -palvelusta tulostettu metsästyskortti tai mobiilista otettu näyttökuva käy myös. Valtakirjojen ja metsästyskorttien tarkastus alkaa yleensä puolta tuntia tai tuntia ennen kokousta.

 

Mikä on riistaneuvosto?

Riistanhoitoyhdistyksen vuosikokouksessa esitetyn henkilö tie voi johtaa riistaneuvostoihin tai Suomen riistakeskuksen hallitukseen saakka.

Mikä on riistaneuvosto ja mitä se tekee?