Ongelmia Metsästäjä-lehden jakelussa

Metsästäjä-lehti ei ole saavuttanut kaikkia riistanhoitomaksun maksaneita. Virheet liittyvät metsästäjärekisteriin, jossa ylläpidetään ajantasaista tietoa kaikista metsästäjätutkinnon suorittaneista metsästäjistä.

Julkaistu12.1.2024

Metsästäjärekisteriä ylläpitää TSS Prime Oy. Aina ennen Metsästäjä-lehden ilmestymistä tehdään rekisteristä osoitepoiminta, jonka perusteella lehti postitetaan kaikille riistanhoitomaksun suorittaneille metsästäjille.

Viime vuoden lopulla havaittiin, että vuoden 2023 kahden viimeisen numeron osoitepoiminnoissa oli tapahtunut virhe, jonka seurauksena poiminnan ulkopuolelle jäivät kaikki alle 18-vuotiaat syksyn aikana metsästäjätutkinnon suorittaneet, eli noin 1600 nuorta metsästäjää. Virhe huomattiin numeron 6/2023 postituksen jälkeen ja numero lähetettiin jälkikäteen kaikille virheen vuoksi postituslistalta puuttuneille Metsästäjä- ja Jägaren-lehden lukijoille. Valitettavasti numeroa 5/2023 ei ollut saatavilla riittävästi.

Nyt saimme kuulla, etteivät viime kuukausien automaattiset osoitemuutokset ole päivittyneet metsästäjärekisteriin tietojärjestelmävirheen vuoksi. Metsästäjien muuttuneet osoitetiedot päivittyvät automaattisesti Digi- ja väestötietoviraston tietokannasta väestörekisteriin tehdyllä virallisella osoitteenmuutoksella. Päivitysajossa olleen virheen vuoksi uudet osoitteet eivät ole päivittyneet rekisteriin eli lehti on postitettu virheellisesti vanhoilla osoitetiedoilla. Virhe koskee noin 3000 metsästäjää ja lehden numeroita 5/2023, 6/2023 ja ensi viikolla ilmestyvää numeroa 1/2024.

Virheet on korjattu

Yli 350 000 henkilön rekisterin ylläpito on vaativaa ja edellyttää asianmukaisia tietojärjestelmiä ja osaamista. Valitettavasti rekisterin ylläpitoon liittyvien järeiden tietojärjestelmien ohjelmointiin liittyvät inhimilliset virheet ovat mahdollisia.

Nyt havaitut virheet on korjattu ja huolehdittu, ettei vastaavia virheitä pääse enää tapahtumaan. Suomen riistakeskus pahoittelee virheitä ja niistä Metsästäjä-lehden lukijoille aiheutunutta vaivaa ja mielipahaa.

Metsästäjä-lehti on luettavissa myös verkkolehtenä ja näköislehtenä (lehtiluukku.fi).